Categorii
Despre naştere Video

Video: Naştere neasistată, din picioare

Naşterea din picioare poate fi mai simplă şi mai uşoară decât oricare altă poziţie, în special pentru sarcinile cu prezentaţie occipitală.

Graviataţia ajută destul de mult coborârea copilului în vagin, poziţia verticală a corpului deschide destul de mult bazinul mamei, iar libertate dată de statul în picioare îi dă libertate totală de mişcare femeii, care-şi poate balansa şi roti şoldurile chiar şi în timpul expulziei.

Aşa cum se şi vede în acest video, în această naştere la domiciliu, fără prezenţa sau ajutorul vreunui cadru medical. O femeie care mai avea deja un copilaş a născut singură în sânul familiei ei, alături de partener şi de primul copil. Şi-a prins singură nou-născutul, nu a avut nevoie de nimic altceva, nici măcar de soţ, care a fost un simplu observator.

Asta nu este o naştere extremă. Este o naştere calmă, normală, frumoasă, minunată, simplă şi naturală. AŞA CUM A FOST LĂSAT SĂ SE ÎNTÂMPLE. Aşa putem naşte cu toate, sau, mă rog, majoritatea noastră, căci doar puţine femei au sarcini şi naşteri cu probleme medicale. Restul problemelor ce pot apărea într-o naştere normală, fiziologică, o naştere sănătoasă, sunt CAUZATE DE FRICĂ ŞI DE INTERVENŢIILE EXTERIOARE, MEDICALE SAU NEMEDICALE.

Complicaţiile în naştere NU SUNT DATE DE NATURĂ. Complicaţiile sunt GENERATE de medicamente şi proceduri medicale. Atâta tot.

O naştere neasistată nu este deloc periculoasă, nici pentru mamă, nici pentru copil. Devine periculoasă când intervine frica în sufletul femeii, când crede că ceva rău se poate întâmpla, când nu mai are încredere în procesul fiziologic al naşterii, când îşi aduce aminte de toate miturile, programările, convingerile şi prejudecăţile sociale, care sunt GREŞITE, FALSE ŞI DISTRUCTIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *