Categorii
Povestea mea

A născut doi gemeni în timpul zborului

O rusoaică în vârstă de 25 de ani și-a născut cei doi gemeni în avion, în timpul unui zbor Polar Airlines.

Irina Vasylkova era însărcinată în 35 de săptămâni când a intrat în travaliu. N-ar mai fi știre dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat în timpul călătoriei cu avionul din Kyryanka în Yakutsk. Deși pilotul a mărit viteza în speranța că tânăra nu va naște la bord, cei doi copii n-au mai așteptat. Prima fetiță s-a născut cât avionul era încă în aer, sora ei chiar în timpul aterizării.

Potrivit metro.co.uk, tânăra a fost asistată la naștere de un doctor obstetrician și de o stewardesă. După aterizare, mama și copiii au fost transportați la un spital local.

Aceasta este cea de-a doua naștere a Irinei Vasylkova (mai are o fetiță de 4 ani). Astfel se explică travaliul destul de scurt.

Ziarele tratează acest subiect ca pe un lucru miraculos sau cel puțin norocos. Dar adevărul clar pe care trebuie să-l vadă toată lumea în această știre este că gemenii se pot naște vaginal și natural. Sarcina multimplă este printre zecile de ”probleme medicale” invocate ca scuză pentru operația de cezariană. Povestea Irinei ar trebui să ofere speranță femeilor cu sarcini multiple și încredere că pot naște natural.

Aceleași ziare spun că ce bine că a fost un medic obstetrician prezent, dar redactorii nu înțeleg că nașterea este un proces fiziologic care nu are nevoie de intervenția vreunei persoană din afară. Femeia ar fi născut la fel de simplu și singură.

Nașterea nu are loc, nașterea se întâmplă. Uterul știe cum să împingă afară copiii, așa cum a știut să-i crească bine înăuntru. Asta trebuie să ne intre bine în cap: fiecare organ din corpul nostru are o treabă și știe să și-o facă singur. Doar să nu-i stăm în cale naturii (prin stres, frică, rușine, panică, încordare). Atât trebuie să știm. Mai mult nu este nevoie pentru o naștere sigură.

*foto preluată de pe același site, e posibil să fie una generică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *