Categorii
Despre naştere

După un travaliu de 6 zile, a născut acasă gemeni

Încă o poveste minunată despre naștere vine din California unde o tânără și-a născut gemenii acasă, după un travaliu de 6 zile!

Primul copil s-a născut la 5 zile de la ruperea sacului amniotic și începerea contracțiilor. Sora lui l-a urmat la nu mai puțin de 33 de ore. Ambii s-au născut cu blândețe și fără probleme. Care este secretul acestui ”miracol”? Răbdarea, relaxarea și puterea vizualizării.

Și credința în înțelepciunea milenară a corpului uman.

 

Lana Shlafer este eroina iar nașterea celor doi gemeni a avut loc în urmă cu trei ani. Deși a dat dovadă de multă rezistență psihică și fizică în timpul unui travaliu atât de lung, părerea Lanei este că fiecare femeie are în ea un guru propriu pe care poate să-l audă și ar trebui să-l asculte: adică intuiția.

Cei mai mulți doctori și specialiști cu care a vorbit în timpul sarcinii i-au recomandat Lanei să se programeze pentru o operație cezariană (primul copil era poziționat în breech, cu fundul și cu picioarele în față). Dar ea și partenerul ei au reușit să înțeleagă naturalețea procesului (care este la fel de normal pentru gemeni cum este pentru celelalte nașteri, precum la fel de bine se poate naște un copil cu picioarele sau fundul înainte cum se naște altul cu capul) și au refuzat o cezariană programată, continuând planurile pentru nașterea acasă.

Asta s-a întâmplat și cu ajutorul unei moașe bune și experimentate care i-a asigurat că nașterea naturală a gemenilor e ceva ce poate fi realizat (chiar și în poziție breech). Și mai mult decât atât, că e o naștere fără complicații care poate avea loc acasă, în cel mai potrivit loc cu putință.

O lecție de răbdare și putere feminină care ne dovedește cât de mult contează liniștea și relaxarea în travaliu. O lecție prin care înțelegem cum se poate construi intuiția și încrederea în mesajele pe care le trimite propriul nostru corp.

Recomand femeilor însărcinate citirea întregii povești aici, este foarte inspirațională și motivațională. Citind-o veți înțelege că însăși copiii joacă un rol decisiv în timpul travaliului și al nașterii și că comunicarea cu ei se poate realiza prin concentrare, rugăciune și vizualizare. Pe de altă parte veți avea mai multă răbdare cu propriile voastre travalii și veți accepta relaxată ritmul lent al dilatării și al coborârii copilului în vagin fără să vă puneți problema că ar fi ceva în neregulă cu corpul vostru sau cu copilul. Nașterea unui copil ia timp, corpului nostru îi ia timp să se deschidă și să scoată copilul afară în siguranță. Un travaliu lung nu este un travaliu neobișnuit sau nesănătos.

Aici este blogul Lanei, sunt și poze cu gemenii la un an de la naștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *