Categorii
Maternitate

O mamă a donat 348 de litri de lapte matern după pierderea tragică a fiului ei

În a 20-a săptămână de sarcină, i-a murit copilul în burtă din cauza unei obstrucții a tractului urinar, care a pus presiune pe micuța lui inimioară. În vâltoarea sentimentelor dureroase și contradictorii pe care le trăia, Amy Anderson, o femeie din statele Unite, a realizat că tragedia pierderii fiului ei  Bryson, putea fi o rază de speranță pentru alți copilași.

Glandele ei au început să producă lapte, iar când doctorii au sfătuit-o să ia medicamente care să-i oprească lactația, Amy a realizat că nu vrea asta. A decis să extragă laptele cu o pompă, simțind astfel că se eliberează de durerea tragediei. „Pe măsură ce scoteam laptele, totul începea să capete sens și o liniște interioară a început să mă cuprindă” a povestit Amy pentru PhillyVoice. „Simțeam o puternică apropiere de fiul meu Bryson, ceea ce mi-a adus aminte cît de mult iubeam această conexiune prin alăptare pe care am trăit-o cu fiul meu mai mare. Am realizat că trebuie să fac asta în memoria lui Bryson. Totul a căpătat sens, iar scurta viață a fiului meu avea un scop”

Amy s-a documentat pe Internet și a aflat că donarea de lapte matern este foarte căutată, mai ales pentru salvarea micuților născuți prematur. Tot așa a aflat că laptele ei prematur era incredibil de bogat în nutrienți. A decis să doneze cât de mult lapte poate și a strâns timp de opt luni în congelator laptele pe care îl scotea cu pompa. S-au strâns 348 de litri de lapte, o rezervă imensă de lapte matern atât de prețios pentru prematuri.

„Durerea pierderii fiului meu este refecția dragostei pe care o simțeam pentru el. Nu i-am putut da laptele lui, dar am putut astfel să imi exprim dragostea pentru el donând lapte. Evident că lacrimile nu au secat, dar inimea mea e plină de mândria de mamă când împărtășesc lumii această experiență. Prin durere am găsit mulțumire. Am învățat să caut binecuvântarea oricărei situații, chiar dacă e mascată de un eveniment nefericit.” a explicat Amy Anderson, care a deschis și o pagină Donating Through Grief: Bryson’s Legacy. în care să încurajeze pe alte mame care trec prin drama pierderii unei sarcini avansate, să doneze lapte, în memoria copiilor lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *